בגדו בך? תשכח מפיצויים
במקרה שנדון בביהמ"ש לענייני משפחה בתל אביב, דובר על בני זוג שהיו נשואים במשך כעשר שנים ולהם שתי בנות. לטענת הבעל הנישואין הגיעו לקיצם לאחר שגילה כי אישתו ניהלה רומן ובגדה בו עם גבר אחר לו אף הרתה וילדה את ילדו.
הבעל ציין בתביעתו כי גילוי הבגידה של האישה בו ובעיקר העובדה שגילה כי אשתו ילדה ילד שאינו שלו (לטענתו) הביאו אותו למצב נפשי קשה המתבטא בחרדות, סיוטים וקשיים אחרים ובגין נזקים אלה הגיש נגד האישה תביעה אשר כותרתה "תביעה ייחודית לנזקים שנגרמו עקב בגידתה של הנתבעת".
יצויין כי ההלכה בעניין זה כפי שנקבעה בבית המשפט העליון בע"א 8489/12 פלוני נ' פלוני הינה כי מטעמים של מדיניות משפטית שבבסיסם רתיעה של המשפט להיכנס את תוך מערכות יחסים אינטימיות בינאישיות ובינזוגיות, אין להכיר בעילת תביעה בנזיקין של ניאוף ובגידה.
הפסיקה אף קבעה כי ההתחייבות בין בני זוג לקבל על עצמם את האיסור של "לא תנאף" היא במישור החברתי-מוסרי- דתי, אך אין לייבאה לתוך המשפט.
עוד יצויין כי הפסיקה קבעה מעין "גבול" אותו אין לחצות ואין לאפשר הגשת תביעות נזיקין בעילת בגידה שכן אפשרות של הגשת תביעות כאלה (שבמקרים רבים הן אלו אשר עומדות ברקע לפרידה) משיקולים ריגשיים יוסיפו שמן למדורה וישמשו כאמצעי לסחיטה ולנקמה בידי הצדדים.
מכאן כי בנושא רווי אמוציות זה, המצוי בנבכי המערכות האינטימיות בין בני זוג וצדדים שלישיים, וכן בשל הזכות לפרטיות "יש להבין כי ההליך המשפטי אינו יכול להוות "תרופה לכל מכאוב.
לאור האמור (ומשיקולים נוספים) תביעתו של הבעל נדחתה והוא חוייב בהוצאות משפט בסך 35,000 ש"ח.
