top of page

מעבר מקום מגורי קטינים לאחר גירושין- כיצד תעשו זאת נכון

תיק שטופל במשרדנו עסק באב אשר אשתו לשעבר ואם בנו בן החמש, הודיעה לו חד צדדית על כוונתה להעתיק את מקום מגוריה יחד עם הקטין ליישוב המרוחק מרחק של למעלה מ-40 ק"מ ממקום מגורי הקטין כיום, וזאת מיד לאחר החגים ולאחר שהקטין כבר החל את לימודיו בגן במקום המגורים הנוכחי בחודש ספטמבר.

האב אשר התנגד למעבר ולהשלכותיו על מצבו הרגשי של הקטין ועל זמני השהות של הקטין איתו, פנה באמצעותי לבית המשפט בבקשה למתן צו אשר ימנע את המעבר. בית המשפט נעתר לבקשתנו ונתן צו מניעה זמני האוסר על האם לבצע את המעבר.

בנוסף, בפסיקה שניתנה בנושא זה בשנים האחרונות; בתמ"ש 1711-08-13 חייב כב' השופט יהורם שקד מביהמ"ש לענייני משפחה ברמת גן אם אשר העתיקה את מקום מגוריה יחד עם שתי קטינות מהעיר גבעתיים לעיר בת ים לשוב ולהתגורר בעיר גבעתיים. ויודגש כי המעבר נעשה ללא הסכמת האב וללא אישור בית המשפט. בתמ"ש 54777-02-14 נתן כב' השופט ארז שני מביהמ"ש לענייני משפחה ברמת גן צו מניעה האוסר על אם להרחיק את מגורי קטינה מאיזור רמת השרון הרצליה ליישוב המצוי מעבר לתחומי הקו הירוק.

שיקולי מעבר דירה לאחר הגירושין יכולים להיות מסיבות שונות; פרנסה ופיתוח קריירה,רצון להתקרב למשפחת המוצא על מנת לקבל עזרה, זוגיות חדשה וכיוצ"ב.

חשוב להבין כי מהוראות סע' 15 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962- נדרשת הסכמה של שני ההורים ,שהינם בעלי מעמד שווה וזכות שווה, לצורך קביעת מקום מגוריו של הקטין שהינו עניין מובהק של אפוטרופסות, וזאת אף אם משמורת הקטין נקבעה אצל אחד מההורים. מכאן, ובהעדר הסכמה, זקוק ההורה המבקש להעתיק את מקום מגורי הקטין, להיתר מבית המשפט שכן מדובר בהחלטה משמעותית שיש בה להשפיע על מצבו של הקטין ולשנות את זמני השהות שלו עם ההורה השני.

כאשר מקרה כזה מגיע להכרעת בית המשפט, הוא ידון במחלוקת עפ"י טובת הקטינים והצדדים באותו מקרה ספציפי אשר הובא בפניו. לצורך זה בימ"ש ייעזר במומחים שיסייעו בידו בעריכת מבדקים, איסוף נתונים ומתן חוות דעת מקצועית.

בית המשפט יעמיד במבחן הביקורת את סדרי עדיפויותיו של ההורה המבקש לעבור עם הקטינים כאשר השאלה המרכזית היא היכן מוקמו צורכי הקטינים במסגרת סדר העדיפויות אל מול צורכי ההורה המבקש לעבור (תמ"ש (קר') 4212-12-09 פלונית נ' פלוני .

לכן באם אתם רוצים לשנות את מקום מגורי הקטין לאחר הגירושין, להלן מספר עצות שיסייעו לכם לפעול נכון;

  1. אל תקבעו עובדות בשטח. פנו מבעוד מועד להורה השני, שתפו אותו בתכניותכם למעבר ונסו להגיע להסכמות.

  2. הכינו תוכנית מסודרת למעבר לרבות פנייה לגורם טיפולי, שילווה אתכם ואת הילדים בזמן המעבר.

  3. נסו להגיע להסכמות בדבר זמני השהות עם הילדים ולהתאימם למציאות החדשה בעקבות המעבר.

  4. בהעדר הסכמת ההורה השני, עליכם לפנות בבקשה מתאימה לבית משפט לצורך אישור המעבר. בכל מקרה זכרו כי ללא הסכמת ההורה השני המעבר יתאפשר רק באישור בית המשפט.

  5. הורה שהמעבר נעשה בניגוד להסכמתו יכול לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט למניעת המעבר ו/או להחזרת המצב לקדמותו.

  6. התייעצו עם עו"ד המתמחה בתחום המעמד האישי.


 
מאמרים
מאמרים אחרונים
תגיות
הצטרפו לפייסבוק שלנו
  • Facebook Basic Square

Design by

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page